6669CE
DODEWAARD
tel. 0488-411869

De clash tegen Excelsior Zetten stond zaterdag op het programma. De club heeft 1 puntje meer dan Dodewaard. Naast dat je gewoon van je buren wilt winnen is dit dus ook een belangrijke pot voor de punten.

Rond half 3 floot de scheidsrechter op zijn fluitje en de wedstrijd ging van start. De teams waren vanaf minuut 1 behoorlijk aan elkaar gewaagd. Soms was Dodewaard een aantal minuten de bovenliggende partij en dan weer Excelsior. Het spel van beide teams resulteerde niet tot grote kansen. Stijn en Pieter Jan brakken een paar keer door via de zijkanten maar konden Thomas en Gert-Jan moeilijk vinden. Thomas, kreeg nog een kans om een schot te vuren maar deze bal vloog over het goal heen. Excelsior had deze helft wat spaarzame kansen.

In de tweede helft merkte je dat beide teams in de gaten kregen dat ze voor de overwinning konden gaan. De duels werden wat feller en de scheids deed zijn best om zijn grip op de wedstrijd te behouden. Deze periode was het zaak om geen onnodig balverlies te leiden. Helaas was er een slippertje in de verdediging toen de bal te kort werd teruggespeeld van de zijkant. Joeri deed zijn best om het duel met de aanvaller te winnen maar hij speelde onze keeper knap uit en leverde de bal voor de goal af bij een speler die de bal zo voor het intikken had. 0-1. Niet veel later was er een knappe aanval over de rechterkant. Jelmer haalde de achterlijn en trok de bal voor. De voorzet kwam terecht bij Stijn die de bal in het net werkte, 1-1! Een mooie gelijkmaker en de mooiste aanval van de wedstrijd tot zover. Maar een aantal seconden na de goal ging toch nog de vlag van de grens omhoog. De scheids had ondertussen al na de stip gewezen voor de aftrap maar ging toch nog het gesprek aan met de grensrechter. De grens, had vast een onwijs goed verhaaltje vertelt want de goal werd alsnog afgekeurd. De reden voor het afkeuren van het doelpunt is nog steeds onbekend. Dit leidde (begrijpelijk) tot veel onbegrip van Dodewaard. Een zeer bijzondere beslissing van de scheidsrechter, maar daar heb je soms ook mee te dealen. De sfeer werd wat grimmiger maar het bleef bij wat overtredingen en wat gele kaarten voor Dodewaard. In een aanval van Excelsior had Dodewaard de kans om de bal weg te roeien maar dit gebeurde niet. Hierdoor veroverde de tegenstander weer de bal en kan zo gemakkelijk binnenschieten. 0-2. Dit was een goal die ook was te voorkomen.

Dodewaard speelde deze wedstrijd beter dan de afgelopen weken, dit resulteerde alleen niet in punten. Nog een extra domper was het uitvallen van Tygo. Die trok aan het kortste eind bij een duel om de bal. Dit resulteerde in een dikke enkel en moest op de schouders van het veld af. Hopelijk valt zijn blessure mee. De lappenmand van Dodewaard zit al aardig vol.

A.s. Zaterdag spelen we uit tegen onze andere buren uit Ochten.