Dalwagen 82
6669CE
DODEWAARD
tel. 0488-411869

De achtste tegenstander van Dodewaard was Arnhemse Boys. Dodewaard bezette voorafgaand aan de wedstrijd de  7de plek op de ranglijst. Dit is natuurlijk iets wat teleurstellend maar het seizoen is nog erg lang.

Arnhemse Boys begon goed aan de wedstrijd. Hoewel ze wat lager op de ranglijst staan dan Dodewaard, was het voorafgaand aan de wedstrijd bekend dat ze een goed voetballende ploeg hebben. De grootste kansen de eerste helft waren dan ook voor de tegenstander. Toch wist Dodewaard als eerste te scoren. Gert-Jan, ontving de bal op de helft van de tegenstander en speelde met een strakke pass Thomas in. Die nam de bal goed aan, speelde zijn tegenstander uit en krulde de bal van een behoorlijk afstand in de verre hoek.  Iets wat tegen de verhoudingen in kwam ons ploeg toch op voorsprong. Toen de reporter de thee aan het klaarzetten was voor beide temas werd de gelijkmaker gescoord. Hoe dit doelpunt tot stand kwam is dus niet duidelijk.

Een lekker bakje thee was ook wel nodig. Zoals de meeste van jullie wel gemerkt zullen hebben was het zaterdag behoorlijk koud.

In de tweede helft begon Dodewaard een stuk sterker. Het was de bovenliggende partij maar dit leidden het eerste gedeelte niet tot erg grote kansen. In de 67 minuut kreeg Dodewaard nog een penalty. Het aangewezen moment om op voorsprong te komen. Stijn, ging achter de bal staan maar de keeper pakte de inzet van onze linksbuiten. Na deze gemiste penalty kwam Arnhemse Boys, een stuk beter in de wedstrijd en kreeg dotten van kansen. Net als de week ervoor had de tegenstander grote moeite met scoren. Gelukkig voor Dodewaard.

In de laatste periode van de wedstrijd was er wederom een debutant, Noel van Dijk verving Stijn en kwam dus als linksbuiten te spelen. De laatste minuten waren erg spannend met nog een grote kans voor Dodewaard. Helaas werd de bal niet helemaal lekker voorgegeven en bleef de stand op 1-1.  Dit was achteraf extra zuur want met een overwinning had Dodewaard een sprong gemaakt naar de 4de plek. Nu blijft het helaas steken op de 7de plek.

Aankomende weekend staat de derby tegen DFS op het programma. Dodewaard speelt thuis en de wedstrijd begint om 14:30