Datum

24 april 2018 19:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen Quick 1888 op het programma. Op papier een vergelijkbare tegenstander met evenveel gespeelde wedstrijden en één punt minder. Men wist dus dat er, ten opzichte van Valburg, uit een ander vaatje getapt moest worden.

De eerste paar minuten begon Quick scherp en probeerde met cros-passen de verdediging te verassen. Dodewaard antwoordde hier goed op en was scherp in de duels. Het hobbelige veld was hierbij een voordeel aan Dodewaardse zijde.

Van het belabberde spel van afgelopen zaterdag was niets meer te zien. Iedereen verdedigde kort en Dodewaard kwam voetballend onder de druk van Quick uit.
Dit resulteerde in wat mooie aanvallen met daarbij behorende kansen. Thomas (ongelukkig in de acties), Gertjan (stuitte op de keeper en schot geblokt door de tegenstander), Jelmer (naast). Aan de rechterkant kwam Justin ook (vaak) op, maar zijn schot werd gered door de keeper.

Vanaf minuut 35 werd Quick wat sterker. Wat resulteerde in wat kansen uit dode spelmomenten. Joeri moest hierdoor in actie komen en redde op de doellijn, waardoor we gingen rusten met een stand van 0-0.
Dodewaard en Quick kwamen beide goed uit de rust. Het spel gaat over en weer en aan beide kanten ontstaan kansen. Veel steekballen leidden tot gevaarlijke momenten voor Dodewaard.

In de 60e minuut krijgt Demi de bal op links voor, rolt de bal goed met de onderkant van zijn voet, ziet Thomas zijn positie kiezen en legt hem ,via een heerlijke uitdraaiende voorzet van 35 meter, precies op het hoofd van Thomas. Thomas knikt de bal, vanaf ongeveer elf meter, precies goed in de bovenhoek. 1-0!

Hierna kwam een fase waarin Quick meer risico ging nemen en va-banque ging voetballen met een extra aanvaller in de ploeg. Dodewaard stond af en toe met de rug tegen de muur en kreeg Quick enkele goede kansen, maar ze werden allemaal gekeerd.
Dodewaard kwam er, door het aanvallende voetbal van Quick, nog een aantal keer uit, maar in de afronding /laatste fase werden verkeerde keuzes gemaakt. Demi trof in deze fase nog de lat.

In het slot van de wedstrijd kreeg werd Quick nog gevaarlijk. Vanuit een lange bal viel de bal voor de voeten van de buitenspeler van Quick, welke geen moment nadacht en ‘ van Bastiaans’ uithaalde, maar Joeri dook de bal stijlvol uit de linker-kruising.

De punten bleven na deze boeiende en vermakelijke wedstrijd in Dodewaard. Complimenten aan de scheids, welke er een echte wedstrijd van maakte en ook complimenten aan een sportief Quick1888 wat een mooie pot op de mat legde!

Scoreverloop:
1-0 Thomas Lempicki (’60)

Opstelling: Joeri, Justin, Onno, Willem, Bjorn; Michiel, Sven, Jelmer (Wilco), Demi,:Gertjan, Thomas

Iedereen verdiende wel de titel: Man of the match! Maar de echte uitblinker deze pot was onze keeper, Joeri Willemsen!