Dalwagen 82
6669CE
DODEWAARD
tel. 0488-411869

De laatste wedstrijd van het seizoen was tegen de nummer 2 van de competitie, De Paasberg. Qua resultaten is dit een seizoen om snel te vergeten. Een moeilijk seizoen doordat een aantal selectiespelers vertrokken, langdurige blessures en het kwartje dat niet onze kant opviel.

Voor de start van de wedstijd namen we helaas afscheid van een aantal spelers en de trainer. Justin (stopt i.v.m. blessureleed, Bjorn (stapt over naar Achterberg), Stijn (stapt over naar Spero), Jan en ook werd Marwin nog in het zonnetje gezet, omdat dat er vorig jaar even bij ingeschoten was op de laatste wedstijddag.

Zoals u begrijpt, begon de wedstijd wat later dan 14:30. Aan de aftrap een stonden dit keer zelfs een nieuwe nummer 10. Dit was Ruben Hommerson (a.k.a. de IJsbeer) hij speelde netzo als Gert-Jan op het middenveld alleen het bandje om de bovenarm ontbrak. Na de wedstrijd heb ik van horen zeggen dat hij hier wel een beetje van baalde. Dit was niet de enige verrassing ook Joeri Willemsen stond in de spits als vervanger van Thomas.

In de eerste minuten was de tegenstander wat sterker maar Dodewaard kwam op voorsprong. Hoe die goal te stand kwam was voor de spelers op de bank en de staf een raadsel. Djimo, was net een spannend verhaal over Jelmer aan het vertellen. 1-0! Wat tegen de verhouding in maar toch lekker. Helaas kon Dodewaard de voorsprong niet lang vasthouden en met rust stond het 1-2.

Een paar minuten in de tweede helft kreeg Djimo het seintje van Jan om te starten met de warming-up. Met volledige focus, liet zich niet afleiden door het publiek, wat zijn naam scandeerde. Rond de 60ste minuut maakt hij zijn 'rentree-debuut' voor het vlaggenschip van Dodewaard. Hij begon lekker fel aan de wedstrijd en binnen een minuut lag de nummer 10 van De Paasberg al op de grond met een pijne rug. Dan moet je ook maar niet tegen mij oplopen probeerde hij de scheids te vertellen.

De balvaste spits, Joeri, kreeg de bal aan de zijkant aangespeeld, legde de bal even goed neer voor zijn rechtervoet en gaf een perfecte voorzet op Stijn. Stijn, nam de bal heerlijk en knalde de bal in de linkerhoek! 2-2

Dodewaard werd ook steeds beter maar weer nam binnen enkele minuten De Paasberg het initiatief 2-3. In een tegenaanval via Eric en Joeri kwam de bal bij Jelmer terecht. Hij bracht met een afgemeten pass Djimo in stelling die de 3-3 op de schoenen had. Helaas had hij zijn vizier niet op scherp🥽.

Even later leek het doek te vallen met de 2-4 en de 2-5.

Het zoveelste bijzondere moment van de wedstijd was daar, Michiel Tijssen maakte na lange afwezigheid zijn rentree. Na de wedstrijd gaf hij aan dat dit weer naar meer smaakte. Dit belooft wat voor volgend seizoen! Dankzij deze inbreng kwam er iets meer balans en kwam Dodewaard er ook beter uit, wat resulteerde in een vrije trap op 18 meter. Stijn stond goed op te letten gaf de bal via een korte vrije trap aan Jelmer, die beheerst de stand tot 3-5 bracht.

Dodewaard bleef aandringen in de slotfase en Stijn had het nog even op z'n heupen, sprinte de 16e in, omspeelde de keeper. Vanaf de de achterlijn wist hij de bal voor te brengen en bij de tweede paal gleed Joeri binnen. Ongelofelijk!

Dan weet je het wel. Het Geurt-van - Schaik-plein op de banken, hekensketeltje, en dat allemaal een op zonovergoten sportpark de Eng. We begonnen nog in een gelijkspel te geloven, maar helaas floot de scheidrechter wat te snel voor het einde van de wedstrijd. Een eindstand van 4-5 maar toch een leuke en vooral een bijzondere wedstrijd.

Volgend Jaar speelt Dodewaard in de vijfde klasse. Bedankt voor alle support dit seizoen en tot ziens!