Dodewaard 2 verliest uit van Ede/Victoria 3 (3-0).

Datum

18 november 2017 12:30

Accommodatie

Onbekend

Dodewaard trad afgelopen zaterdag aan in Ede op het sportcomplex Hoekelumse Eng. Ons elftal miste een paar vaste waardes door blessures en afzeggingen, dit was helaas ook terug te zien in het spelbeeld. Na 10 minuten kwam ons team goed weg, uit een gevaarlijke aanval van de gastheren belandde de bal bij ons tegen de lat. Dodewaard was gewaarschuwd.

Hierna viel vooral de scheidsrechter op, dit niet helemaal in ons nadeel overigens. De midmid van de thuisploeg beging een lichte overtreding en werd afgefloten, na commentaar hierop ontving hij de gele kaart. Niet veel later kwam Ede/Victoria ook nog met 9 man te staan. Één van de aanvallers gaf, in onze ogen, een correcte schouderduw maar de arbiter zag het anders. Ons team wist echter geen gebruik te maken van deze overtalsituatie. Geloof het of niet, met 2 man minder wisten hun te scoren. Er werd een lange bal gespeeld op de snelle rechtsbuiten, Djimo moest alle zeilen bijzetten. Trainer Fred coachte nog: “Blijven staan!!” en wat doe je dan als je dit hoor, juist glijden. Djimo maakte een sliding in het strafschopgebied en de bal kwam tegen de hand. Het werd een penalty, welke Nils niet meer kon pareren, 1-0.

Hierna werd Dodewaard voor het eerst wat beter. Nico wist op snelheid door te komen, maar faalde in de afronding.

Ondertussen stond Ede/Victoria weer met 10 man, toch wist men hiermee de 2-0 te scoren. De linksbuiten van hun stond ongedekt op randje 16, ontving de bal en schoot onberispelijk raak in de lange hoek.

De kansen voor ons waren schaars, toch kreeg Nico de 2e mogelijkheid. Uit een lange bal van Willem kopte Eelco door op Nico, deze schoot over het doel.

Op slag van rust werd het ook nog 3-0 voor de thuisploeg. Via een aanval over links wist men met een voorzet de spits te bereiken, die kon inkoppen en Nils was gezien. 3-0 in de eerste helft, in het voetbalspel FIFA betekent dit “een Jantje” oftewel een afgang en word de controller afgegeven.

Ruststand: 3-0.

Vaak heeft Dodewaard veerkracht getoond, maar deze wedstrijd zat dit er helaas niet in. In de 2e helft lieten beide ploegen niet veel meer zien. Een van de lichtpuntjes was Arno, die het laatste half uur goed inviel.

De ruststand betekende uiteindelijk dus ook de eindstand. Maar goed dat er geen doelpunten meer vielen in ons nadeel, want voor de jeugdige spelers is ook de volgende regel bekend in FIFA;

Als je met meer dan 5-0 verlies bel je de moeder van je tegenstander op om te vertellen hoe geniaal je zoon is.

Dit werd ons gelukkig bespaard.

Door deze uitslag blijven we in de middenmoot. Hopelijk kunnen we volgende week tegen ONA ‘53 3 wel een goed resultaat neerzetten (Zelf een “Jantje” uitdelen). Dan spelen we weer thuis om 14:30 uur.