Dodewaard 2 wint thuis van Redichem 3 (8-0).

Datum

3 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag werd de competitie hervat tegen het traditioneel lastige Redichem. Om 14:30 werd er afgetrapt op een koud maar af en toe zonnig sportpark de Eng.
Dodewaard had direct de overhand en produceerde twee goede kansen, welke helaas gemist werden door Nico. Toch was het binnen 10 minuten raak via onze topscorer Nico aka Nijko. Drie maal is scheepsrecht moet hij gedacht hebben, want zijn derde kans trof wel doel. Nadat de rechtsachter de bal te zacht terugspeelde op de keeper liep Nijko goed door, hierbij blokkeerde hij de bal bij het wegschieten zodat deze tergend langzaam het doel in rolden, 1-0!
Redichem zag dat er iets moest veranderen en ging hoger druk zetten, waar Dodewaard maar moeilijk onderuit kon komen. Toch kwam er weinig gevaar voor ons doel, waarin Erik Vermeer zich had voorgenomen de nul te houden deze middag. Dodewaard ging niet achteroverleunen, en na wederom slecht uitverdedigen van Redichem kwam de bal voor de voeten van Nijko, die aan de rechterkant net buiten de 16 neergelegd werd.
Dit betekende een vrije trap waarbij Sander kon gaan aanleggen, met een bekeken schot ala Ronaldinho probeerde hij de bal onder de muur te schuiven. Dit lukte deels, de bal werd onderweg aangeraakt waardoor deze in de verre hoek verdween, 2-0! Vanaf de aftrap werd er direct weer de aanval gezocht door de thuisploeg, dit resulteerde opnieuw in een doelpunt. De keeper uit Renkum raakte de bal helemaal verkeerd waardoor Eelco de bal op de achterlijn binnenhield, het overzicht bewaarde en Nijko kon bedienen. Laatstgenoemde kon voor een leeg doel inschuiven en de stand op 3-0 zetten.
Redichem had geen antwoord op ons spel en vlak voor rust wist Twan een afvallende bal op te pikken en tegen de paal te schieten. Kort hierna kreeg Eelco nog een goede kans maar deze werd onschadelijk gemaakt door twee verdedigers op de doellijn.

Ruststand: 3-0.

In de rust verlieten Bassie en Eelco het veld voor Wiljan en Vincent. Zo mocht Dodewaard voor het eerst deze wedstrijd de aftrap nemen en gingen we door met aanvallen. Na goed doorkomen van Vincent via de rechterkant wist hij al snel de bal in de korte hoek te schuiven 4-0! Zo was het verzet van Redichem snel gebroken en werd niet veel later Wilco, die bezig was aan een goede dribbel, aan de linkerkant neergelegd en mocht onze "specialist" Sander weer aanleggen. Hij deed dit met verve want hij krulde de bal keurig om het muurtje heen en tekende voor de 5-0! Maar onze mannen vonden het nog niet genoeg. We bleven maar kansen creëeren, Marc schoot na een mooie aanval op de paal en Nijko kopte net naast.
Vincent liet kort hierna zien hoe een bal raak gekopt moest worden. Na goed doorkomen op links gaf Wiljan een afgemeten voorzet op het hoofd van Vincent, hij knikte de bal snoeihard in de touwen en maakte hiermee zijn tweede doelpunt, 6-0! Redichem kon de bal in de 2e helft niet lang meer in bezit houden, het was veelal eenrichtingsverkeer. Na een uur spelen werden Twan en Wilco gewisseld voor Christian en Gert. Vers bloed en een corner leidde het volgende doelpunt in. Wiljan gaf vanuit een corner perfect voor op het hoofd van aanvoerder Both die er alleen maar richting aan hoefde te geven 7-0! Het slotakkoord was van rechtsback Djimo, die vanuit een goede aanval op een meter of 20 de bal kreeg en met een strakke schuiver het laatste doelpunt kon aantekenen.
Bij Redichem wilde ze nog een eretreffer maken, echter stond Erik dit feestje niet toe en kwam als winnaar uit de bus na een ouderwetse scrimmage. Hierna volgde direct het eindsignaal en kon de winst gevierd worden.

Met deze overwinning is Dodewaard 2 als een komeet uit de winterstop gekomen. Hopelijk kunnen we (net als vorig jaar) deze lijn doorzetten!!

3de helft praat:
Twan sprak na de wedstrijd in de catacomben met zijn directe tegenstander, pers en overige belangstellende over het verloop van de wedstrijd. Het verwijt van zijn tegenstander was dat Dodewaard in de eerste helft geen fatsoenlijke goal had gemaakt. Twan gaf hierop zijn analyse en gaf aan dat Redichem de wedstrijd in de eerste helft al had verloren, waarin de bezoekers zelf nog geen fatsoenlijke kans gecreëerd hadden!
De redactie is benieuwd of we wekelijks een vlijmscherpe analyse kunnen verwachten van onze middenvelder (uiteraard in de catacomben..??).

Opstelling:
Erik Vermeer;
Djimo Braam, Hessel Gerritsen, Patrick Both(C), Sander van Belzen;
Marc van Hattum, Twan van Soest, Bassie van Kleef;
Nico den Hartog, Eelco van Soest, Wilco Homan.

Wissels:
Wiljan Pater, Vincent Grotenhuis, Christan van Beek, Gert Lenselink.

Man of the match:
Sander speelde een goede wedstrijd op de linksback en scoorde 2 doelpunten. Daarnaast zijn alle invallers deze middag erg belangrijk geweest voor dit resultaat!