10 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 10 maart stond de uitwedstrijd tegen onze buren uit Ochten op het programma. Er waren veel supporters uit Dodewaard meegereisd om onze mannen te steunen in deze derby.

Dodewaard begon uitstekend aan de wedstrijd en was de veel betere ploeg, wat resulteerde in een aantal kansjes en uiteindelijk de verdiende 1-0 van Jelmer Hendriksen, die een dieptepass op waarde schatte en, na goed doorgaan, langs de keeper ging en de bal in het doel schoot. Daarna werd het spel van Dodewaard wat minder en werd Uchta enkele keren gevaarlijk via wat vrije trappen, maar Joeri zorgde met fraaie reddingen dat we de nul hielden.

De tweede helft werd het een erg rommelige wedstrijd, maar toch was Dodewaard de bovenliggende partij, wat resulteerde in een goal van onze topscoorder Thomas Lempicki. Hij werd weggestuurd met een fraaie steekpass van onze sterk spelende linksback Bjorn Looijen, omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel. Uchta probeerde het daarna met lange ballen maar onze verdediging stond als een huis. Thomas was nog dicht bij het doelpunt van het jaar, maar zijn perfecte omhaal werd helaas geblokt door een verdediger van Uchta. Aan het eind van de wedstrijd had onze aanvoerder Gertjan de 3-0 op zijn schoen maar hij schoot van dichtbij hard tegen de lat aan en daarom eindigde de wedstrijd in 2-0 en gingen de drie punten mee naar Dodewaard!

Man of the match: Hessel Gerritsen
Vervulde allereerst zijn verdedigende taak nauwkeurig en daarnaast kreeg hij soms de vleugels (in de derde helft ook wel eens letterlijk??????) om ook nog aanvallend van waarde te zijn met wat afgemeten voorzetten.

0-1 24’ Hendriksen
0-2 63’ Lempicki

Opstelling: J.Willemsen; Hessel Gerritsen (Hein Gerritsen ‘65), W.Willemsen, O.v.d. Brand, B. Looijen; J. Hendriksen (N.d. Hartog ‘80), S. Elings, M. Tijssen, T.v. Dijken (E. Tijssen ‘65); G.Tijssen, T. Lempicki

Bron foto: de Gelderlander (uit de eerdere ontmoeting in Dodewaard)