Datum

7 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Gisteren stond de derby in Zetten op het programma. Voor Zetten een belangrijke wedstrijd om de koppositie te behouden.

Het verschil in de stand op de ranglijst was in de eerste helft nauwelijks te zien. Dodewaard had in de eerste helft meer balbezit en speelde meer op de helft bij Excelsior wat resulteerde in een grote kans voor Thijme die dankzij geklungel in de defensie vrij voor doelman Dennis Jansen kwam te staan. Thijme verzilverde de kans helaas niet en Dennis pareerde het gehaaste schot.

Waar je verwachtte dat de Excelsior voetballend voor de dag zou komen, werd veelal de lange bal gezocht naar de snelle spitsen. Op z’n PSV’s kwamen zij hierdoor ook op 1-0 voorsprong. Via een lange bal werd de spits weggestuurd en hij schoof de bal in de verre hoek. Net voor rust kwam Excelsior op een 2-0 voorsprong door een terechte penalty. Onnodig en ietwat tegen de verhouding was dit uiteindelijk de ruststand.

Na rust besloot Dodewaard va-banque te gaan voetballen om iets te forceren. Hierdoor kwam er veel ruimte te liggen achter de Dodewaardse verdediging en resulteerde in meerdere kansen voor Excelsior. Zij wisten echter de bal niet voorbij Joeri in het doel te krijgen.

De tweede helft liet, door deze speelwijze, weinig goed voetbal zien, maar Dodewaard kwam één minuut voor tijd wel met een aansluitingstreffer. Gertjan nam de 2-1 voor zijn schoenen vanuit een vrije trap, zo’n 18 meter van het doel. In plaats van over de muur te schieten, verraste hij Dennis via een uitdraaiende bal in de verre hoek. Helaas kwam er niet genoeg blessuretijd bij om mogelijk nog een punt mee terug te nemen naar Dodewaard.

Jammer, maar helaas. Volgende week naar BVC uit!