Datum

28 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 28 september stond eindelijk de seizoensopener gepland tegen SC Valburg. Een bekende tegenstander van eerdere seizoenen.

Met een redelijke start voor VV Dodewaard kwamen er direct wat kansen.
Na een minuut of 10 kwam de eerste grote kans voor Dodewaard na een uitgespeelde aanval, Julian drukte af maar de bal werd net over geschoten.
Vrijwel direct hierna kon Onno uit den Brandt zijn hoofd tegen een corner zetten, andermaal net niet tussen de palen.
Zo sudderde eerste helft een beetje door, aan het einde kregen we nog een ingestudeerde indirecte vrije trap die zo goed ingestudeerd was dat zelfs de personen die hem moesten nemen even vergeten waren wat te doen, geen schot op goal dus.

2e helft.

De 2e helft werd niet goed gestart, op 1 persoon na. Keeper Joeri Willemsen redde, zo het schijnt, zijn eerste penalty ooit. Even later was het weer dezelfde Joeri Willemsen die ons op de been hield met andermaal een katachtige redding.
Hierna ging het beter. Dodewaard krijgt een vrije trap, welke pan klaar gelegd op het hoofd van Sven Elings, doelpunt.
Hierna ging het wat beter en kwamen er steeds meer kansen van Dodewaardse zijde.
Andermaal een corner, en dan komen de kwaliteiten van onder andere Jelmer naar voren, met een fenomenaal schot plaatst hij de bal achter de keeper. Was het de bedoeling? Ja, natuurlijk, aldus Jelmer Hendriksen.
Even later is het de beurt aan de ingevallen Thijme ‘altijd goed voor een doelpuntje’ van Dijken. Hij maakt de 3-0 door een bekeken schot.

Zo werd de wedstrijd door Dodewaard rustig uitgespeeld.
Een goede seizoens opener voor Dodewaard 1 waarbij de 3 punten op sportpark de Eng blijven.

Opstelling Dodewaard 1:

Joeri Willemsen
Marwin Looijen - Onno uit den Brandt - Willem Willemsen - Jochem Hermans (45’ Thijme van Dijken)
Eric Tijssen - Gert-jan Tijssen -Sven elings
Stijn Gijsbers - Julian de Wit (60’ Jorik van der Scheur) Jelmer Hendriksen (75’ Jelle Gijsbers)

Scoreverloop:

60’ 1-0 Sven Elings
70’ 2-0 Jelmer Hendriksen
80 3-0 Thijme van Dijken